Català |  Español
Sis Prevenció
Sant Ponç, 2 local 1 i 2. Les Franqueses del Vallès 08520. Telf. 93 861 63 13. Fax 93 861 63 14 comercialweb@sisprevencio.com
 

Política de privacitat
FAQ
Envia'ns el teu CV

Selecciona la categoria de notícies    
 
 

Tens el Colesterol alt? També els Triglicèrids?

    03/06/2014

Et donem unes recomanacions per millorar la teva salut!

Què és el colesterol?

El colesterol, al igual que els triglicèrids, forma part de les grasses de l´organisme conegudes com Lípids. El nivell de colesterol en sang depèn, en part, de la quantitat i el tipus de grasses que es prenen amb els aliments, però principalment procedeix de la seva fabricació pel propi organisme en el fetge.

Un nivell de colesterol elevat en sang no és un problema a curt plaç, però si es manté durant mot temps, accelera el desenvolupament de l´arteriosclerosi, procés arterial degeneratiu associat a l´edat, i que consisteix en un enduriment i taponament de les arteries que porten la sang als diferents òrgans i parts del cos.


Si a més a més de tenir el colesterol alt tenim altres factors de risc cardiovascular com per exemple: el tabaquisme, l´excès de pes, hipertensió arterial, o una història familiar amb casos de colesterol elevat o malaltia cardiovascular, augmenta el risc de patir alguna malaltia cardiovascular greu com una trombosis en el cor (angina de pit o infart) o un infart cerebral, malalties prevalents en el món occidental.

Tinc el colesterol alt?

A la revisió mèdica laboral realitzem una analítica de sang i pots saber com tens el teu colesterol, triglicèrids, transaminases, etc. Com sempre, la prevenció, i, un bon diagnòstic i control de les alteracions és la millor cura. Si tens el colesterol elevat o alguna altra alteració analítica, des del Departament de Vigilància de la Salut, et recomanem que vagis al teu metge de capçalera per què et faci un control i seguiment de les alteracions analítiques trobades. Segons el teu cas concret podries rebre tractament mèdic o farmacològic per mantenir el colesterol dins el nivell normal (el nivell ideal és inferior a 200mg/dL).


Què pots fer sempre?


Prevenció i una vida més saludable!. Reduir el nivell de colesterol fent una dieta baixa en greixos i augmentant l´exercici físic, deixant de fumar i disminuir el consum d´alcohol.

Dieta Mediterrània

Abans de prendre medicació per baixar el colesterol intenta fer dieta i veuràs cóm baixa. Et recomanem una dieta mediterrània rica en llegums, fruita, verdura, peix blau i oli d´oliva, així com limitar el consum de làctics sencers, carns i productes derivats amb alt contingut en greixos perjudicials.

Exercici físic

No cal que vagis a un gimnàs si no vols. Sempre pots pujar i baixar les escales allà on et trobis, fer una taula de gimnàstica o abdominals, diariament, a casa. Sortir a caminar, etc. Escull un esport o exercici que t´agradi i sigues constant. Pots variar, potser a l´estiu et ve més de gust fer natació o footing i a l´hivern spinning. Si estàs molt estressat mentalment et convé un exercici monòton que es pot fer amb el pilot automàtic posat com per exemple la bici estàtica, en canvi si estàs decaigut et convé més un exercici més actiu com l´aeròbic, ballar… i gaudeix!

Tot plegat et farà sentir-te millor i millorar la teva salut i qualitat de vida!


Gemma Herrero Sas, Infermera DUE del Treball